Siirry sisältöön

Kirkasvetinen Valkeisjärvi syntyy 16 eri lähteestä järven pohjassa. Valkeisjärven kiertävällä rengasreitillä tunnet suopursun tuoksun ja pääset ihailemaan järvi- sekä suomaisemia.

Maisemat tämän reitin varrella ovat  mitä upeimmat, sillä Valkeisjärvi näkyy koko reitin ajan. Järven kirkkaus syntyy 16 eri lähteestä, jotka sijaitsevat järven pohjssa. Hiekkapohjan ja kirkaan veden ansiosta voi tarkkasilmäinen nähdä kaloja uiskentelemassa rannaltakin. Helppokulkuista reittiä voi suositella koko perheelle , joskin aivan pienimmille alkumatkan kivikkoinen osio saattaa olla hidaskulkuinen. Suokohdissa pitkospuut helpottavat kulkua. Puolessa välissä reittiä on taukopaikka jossa on laavu, tulipaikka, yöpymislaavu ja käymälä. Matkan varrella on paljon luonnon omia istumapaikkoja (puunrunkoja), joilla voi pitää taukoa ja ihailla maisemia. Reitillä pääset myös nauttimaan suopursujen tuoksusta ja hillankukkien kauneudesta vuodenajasta riippuen.

Valkeisjärven kierros on osa Peuran polkua ja täältä lähtee myös yhdyspolku kohti Salamajärven kansallispuistoa ja Hirvaan kierrosta.

RiistaravintolaPikku Peura ja Valkeisjärven Leirintäalue toimivat hyvin lähtöpaikkana.

Lisätietoja reitistä sekä kartta täältä